Oglądasz starą wersje z 2019-11-28 @ 13:36:40. Zobacz zmiany między tą wersją, a wersją bieżącą.
Zaproszenie do składania ofert
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 2/2019
- ZAMAWIAJĄCY:
Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy
Odbiorca usług – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach
Tel. (32) 328 93 05
faks (32) 328 93 20
Adres e-mail: kontakt@gops.bojszowy.pl
- NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Działając zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2019 r. poz. 1843 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty
w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest:
„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych
dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie
z wyłączeniem sobót.”
- Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;
- Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach
od 11.00 do 13.00; - Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego
i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują
w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności; - Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
- Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;
- Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym
do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne; - Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;
- Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;
- Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności
od rzeczywistych potrzeb; - Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie
do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca; - Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi
– w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku
do GOPS. - Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.
- Termin realizacji zamówienia: od01.2020r.do 31.12.2020r.
III. KRYTERIA WYBORU OFERTY:
Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem
Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem.
- Sposób przygotowania oferty :
– wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty.
- Wymagane dokumenty :
– odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG);
– dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy
z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania.
- Miejsce i termin złożenia ofert
Oferty można składać w następujący sposób :
a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@gops.bojszowy.pl
b) drogą pocztową na adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach
Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem „Usługa przygotowywania i dowożenia
posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej
w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.
Oferty należy składać do 13.12.2019 r., do godz. 13.00.
Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej GOPS w Bojszowach.
Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane.
- Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie.
Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj
32 328 93 05; e‐mail: kontakt@gops.bojszowy.pl
Załączniki :
Rejestr zmian:
- 2019-11-29 @ 09:13:53 [aktualna wersja] by Grzegorz Wietrzny
- 2019-11-29 @ 09:12:38 by Grzegorz Wietrzny
- 2019-11-28 @ 13:36:40 by Grzegorz Wietrzny
Zmiany:
2019-11-28 @ 13:36:40 | Current Revision | ||
---|---|---|---|
Content | |||
Bez zmian: <strong>Zaproszenie do składania ofert</strong> | Bez zmian: <strong>Zaproszenie do składania ofert</strong> | ||
Bez zmian: ZAPYTANIE OFERTOWE NR 2/2019 | Bez zmian: ZAPYTANIE OFERTOWE NR 2/2019 | ||
Bez zmian: <ol> | Bez zmian: <ol> | ||
Bez zmian: <li><strong> ZAMAWIAJĄCY: </strong></li> | Bez zmian: <li><strong> ZAMAWIAJĄCY: </strong></li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy | Bez zmian: Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy | ||
Bez zmian: Odbiorca usług – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach | Bez zmian: Odbiorca usług – Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach | ||
Bez zmian: Tel. (32) 328 93 05 | Bez zmian: Tel. (32) 328 93 05 | ||
Bez zmian: faks (32) 328 93 20 | Bez zmian: faks (32) 328 93 20 | ||
Bez zmian: Adres e-mail: kontakt@gops.bojszowy.pl | Bez zmian: Adres e-mail: kontakt@gops.bojszowy.pl | ||
Bez zmian: <ol> | Bez zmian: <ol> | ||
Bez zmian: <li><strong> NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</ strong></li> | Bez zmian: <li><strong> NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</ strong></li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: Działając zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2019 r. poz. 1843 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty | Bez zmian: Działając zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2019 r. poz. 1843 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty | ||
Bez zmian: w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest: | Bez zmian: w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest: | ||
Dodano: <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + | |||
Skasowano: <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych | Dodano: w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”</strong> | ||
Skasowano: dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + | |||
Skasowano: z wyłączeniem sobót.”</strong> | |||
Bez zmian: <ol> | Bez zmian: <ol> | ||
Bez zmian: <li>Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;</li> | Bez zmian: <li>Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;</li> | ||
Skasowano: <li>Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach | Dodano: <li>Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach od 11.00 do 13.00;</li> | ||
Skasowano: od 11.00 do 13.00;</li> | |||
Skasowano: <li>Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego | Dodano: <li>Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;</li> | ||
Skasowano: i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują | |||
Skasowano: w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;</li> | |||
Bez zmian: <li>Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;</li> | Bez zmian: <li>Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;</li> | ||
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;</li> | Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;</li> | ||
Skasowano: <li>Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym | Dodano: <li>Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;</li> | ||
Skasowano: do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;</li> | |||
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;</li> | Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;</li> | ||
Bez zmian: <li>Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;</li> | Bez zmian: <li>Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;</li> | ||
Skasowano: <li>Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności | Dodano: <li>Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb;</li> | ||
Skasowano: od rzeczywistych potrzeb;</li> | |||
Skasowano: <li>Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie | |||
Skasowano: do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;</li> | |||
Dodano: <li>Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;</li> | |||
Bez zmian: <li>Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi | Bez zmian: <li>Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi | ||
Skasowano: – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku | Dodano: – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku do GOPS.</li> | ||
Skasowano: do GOPS.</li> | |||
Bez zmian: <li>Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.</li> | Bez zmian: <li>Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.</li> | ||
Bez zmian: <li>Termin realizacji zamówienia: <em>od<strong> 01.2020r.</strong>do <strong>31.12.2020r.< /strong></em></li> | Bez zmian: <li>Termin realizacji zamówienia: <em>od<strong> 01.2020r.</strong>do <strong>31.12.2020r.< /strong></em></li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: <strong>III. KRYTERIA WYBORU OFERTY</strong>: | Bez zmian: <strong>III. KRYTERIA WYBORU OFERTY</strong>: | ||
Bez zmian: Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem | Bez zmian: Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem | ||
Bez zmian: Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem. | Bez zmian: Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem. | ||
Bez zmian: <ol> | Bez zmian: <ol> | ||
Bez zmian: <li>Sposób przygotowania oferty :</li> | Bez zmian: <li>Sposób przygotowania oferty :</li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: – wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty. | Bez zmian: – wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty. | ||
Bez zmian: <ol start="2"> | Bez zmian: <ol start="2"> | ||
Bez zmian: <li>Wymagane dokumenty :</li> | Bez zmian: <li>Wymagane dokumenty :</li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: – odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG); | Bez zmian: – odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG); | ||
Bez zmian: – dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy | Bez zmian: – dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy | ||
Bez zmian: z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania. | Bez zmian: z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania. | ||
Bez zmian: <ol start="3"> | Bez zmian: <ol start="3"> | ||
Bez zmian: <li>Miejsce i termin złożenia ofert</li> | Bez zmian: <li>Miejsce i termin złożenia ofert</li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: Oferty można składać w następujący sposób : | Bez zmian: Oferty można składać w następujący sposób : | ||
Bez zmian: a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@gops.bojszowy.pl | Bez zmian: a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@gops.bojszowy.pl | ||
Skasowano: b) drogą pocztową na adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach | |||
Skasowano: Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia | |||
Skasowano: posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej | |||
Skasowano: w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.</strong> | Dodano: b) drogą pocztową na adres: Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Bojszowach, ul. Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.</strong> | ||
Bez zmian: <strong>Oferty należy składać do 13.12.2019 r., do godz. 13.00.</strong> | Bez zmian: <strong>Oferty należy składać do 13.12.2019 r., do godz. 13.00.</strong> | ||
Bez zmian: Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej GOPS w Bojszowach. | Bez zmian: Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej GOPS w Bojszowach. | ||
Bez zmian: Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane. | Bez zmian: Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane. | ||
Bez zmian: <ol start="4"> | Bez zmian: <ol start="4"> | ||
Bez zmian: <li>Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie. | Bez zmian: <li>Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie. | ||
Bez zmian: Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj | Bez zmian: Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj | ||
Bez zmian: 32 328 93 05; e‐mail: kontakt@gops.bojszowy.pl</li> | Bez zmian: 32 328 93 05; e‐mail: kontakt@gops.bojszowy.pl</li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: Załączniki : | Bez zmian: Załączniki : | ||
Bez zmian: <ol> | Bez zmian: <ol> | ||
Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załacznik- Nr-1-do-zaproszenia- do-składania- ofert.pdf">Formularz ofertowy</a></li> | Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załacznik- Nr-1-do-zaproszenia- do-składania- ofert.pdf">Formularz ofertowy</a></li> | ||
Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załącznik- Nr-2-do-zaproszenia- do-składania- ofert.pdf">Oświadczenie o spełnianiu warunków</a></li> | Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załącznik- Nr-2-do-zaproszenia- do-składania- ofert.pdf">Oświadczenie o spełnianiu warunków</a></li> | ||
Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załącznik- Nr-3.pdf">Istotne postanowienia umowy</a></li> | Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2019/11/Załącznik- Nr-3.pdf">Istotne postanowienia umowy</a></li> | ||
Bez zmian: </ol> | Bez zmian: </ol> | ||
Bez zmian: | Bez zmian: |
Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.