Oglądasz starą wersje z 2021-11-18 @ 13:03:05. Zobacz zmiany między tą wersją, a wersją bieżącą.

Zaproszenie do składania ofert

ZAPYTANIE OFERTOWE NR  1/2021 z dnia 08.11.2021r.

I. ZAMAWIAJĄCY:

Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy
Odbiorca usług – Centrum Usług Społecznych w Bojszowach
Tel. (32) 328 93 05
faks (32) 328 93 20
Adres e-mail: kontakt@cus.bojszowy.pl

II. NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Działając zgodnie z art. 2 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019r.r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2021r. poz. 1129 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest:

„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych
dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników  Dziennego Domu Senior +  
w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”

  1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;
  2. Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach od 11.00 do 13.00;
  3. Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;
  4. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
  5. Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;
  6. Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;
  7. Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;
  8. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;
  9. Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb;
  10. Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;
  11. Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku do CUS.
  12. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.
  13. Termin realizacji zamówienia: od 01.2022r.do 31.12.2022r.

III. KRYTERIA WYBORU OFERTY:

Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem

Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem.

  1. Sposób przygotowania oferty :

– wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty.

  1. Wymagane dokumenty :

– odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący  podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG);
– dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy
z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym  podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania.

  1. Miejsce i termin złożenia ofert

Oferty można składać w następujący sposób :
a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@cus.bojszowy.pl
b) drogą pocztową na adres: Centrum Usług Społecznych w Bojszowach
Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem „Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.

Oferty należy składać do 30.11.2021 r., do godz. 13.00.

Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej CUS
w Bojszowach. Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane.

  1. Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie.
    Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj
    32  328 93 05; e‐mail: kontakt@cus.bojszowy.pl

Załączniki :

  1. Formularz ofertowy
  2. Oświadczenie o spełnianiu warunków
  3. Istotne postanowienia umowy

Rejestr zmian:

Zmiany:

2021-11-18 @ 13:03:05Current Revision
Content
Bez zmian: <!-- wp:tadv/classic-paragraph -->Bez zmian: <!-- wp:tadv/classic-paragraph -->
Bez zmian: <p><strong>Zaproszenie do składania ofert</strong></p>Bez zmian: <p><strong>Zaproszenie do składania ofert</strong></p>
Bez zmian: <p>ZAPYTANIE OFERTOWE NR&nbsp; 1/2021 z dnia 08.11.2021r.</p>Bez zmian: <p>ZAPYTANIE OFERTOWE NR&nbsp; 1/2021 z dnia 08.11.2021r.</p>
Bez zmian: <p><strong>I. ZAMAWIAJĄCY: </strong></p>Bez zmian: <p><strong>I. ZAMAWIAJĄCY: </strong></p>
Bez zmian: <p>Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy<br>Odbiorca usług – Centrum Usług Społecznych w Bojszowach<br>Tel. (32) 328 93 05<br>faks (32) 328 93 20<br>Adres e-mail: kontakt@cus.bojszowy.pl</p>Bez zmian: <p>Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy<br>Odbiorca usług – Centrum Usług Społecznych w Bojszowach<br>Tel. (32) 328 93 05<br>faks (32) 328 93 20<br>Adres e-mail: kontakt@cus.bojszowy.pl</p>
Bez zmian: <p><strong>II. NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</strong></p>Bez zmian: <p><strong>II. NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA</strong></p>
Bez zmian: <p>Działając zgodnie z art. 2 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019r.r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2021r. poz. 1129 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest:</p>Bez zmian: <p>Działając zgodnie z art. 2 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019r.r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2021r. poz. 1129 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest:</p>
Bez zmian: <p style="text-align: center;"><strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków&nbsp;(obiadów) dwudaniowych<br>dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników &nbsp;Dziennego Domu Senior + &nbsp;<br>w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”</strong></p>Bez zmian: <p style="text-align: center;"><strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków&nbsp;(obiadów) dwudaniowych<br>dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników &nbsp;Dziennego Domu Senior + &nbsp;<br>w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”</strong></p>
Bez zmian: <ol>Bez zmian: <ol>
Bez zmian: <li>Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;</li>Bez zmian: <li>Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;</li>
Bez zmian: <li>Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach od 11.00 do 13.00;</li>Bez zmian: <li>Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach od 11.00 do 13.00;</li>
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;</li>Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;</li>
Bez zmian: <li>Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;</li>Bez zmian: <li>Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;</li>
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;</li>Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;</li>
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;</li>Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;</li>
Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;</li>Bez zmian: <li>Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;</li>
Bez zmian: <li>Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;</li>Bez zmian: <li>Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;</li>
Bez zmian: <li>Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb;</li>Bez zmian: <li>Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb;</li>
Bez zmian: <li>Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;</li>Bez zmian: <li>Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;</li>
Bez zmian: <li>Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku do CUS.</li>Bez zmian: <li>Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku do CUS.</li>
Bez zmian: <li>Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.</li>Bez zmian: <li>Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.</li>
Skasowano: <li>Termin realizacji zamówienia: <em>od <strong>01.2022r.< /strong>do&nbsp; <strong>31.12.2022r.< /strong></em></li> Dodano: <li>Termin realizacji zamówienia: <em>od <strong>03.01.2022r.< /strong>do&nbsp; <strong>31.12.2022r.< /strong></em></li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <p><strong>III. KRYTERIA WYBORU OFERTY</strong>:</p>Bez zmian: <p><strong>III. KRYTERIA WYBORU OFERTY</strong>:</p>
Bez zmian: <p>Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem</p>Bez zmian: <p>Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem</p>
Bez zmian: <p>Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem.</p>Bez zmian: <p>Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem.</p>
Bez zmian: <ol>Bez zmian: <ol>
Bez zmian: <li>Sposób przygotowania oferty :</li>Bez zmian: <li>Sposób przygotowania oferty :</li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <p>– wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty.</p>Bez zmian: <p>– wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty.</p>
Bez zmian: <ol start="2">Bez zmian: <ol start="2">
Bez zmian: <li>Wymagane dokumenty :</li>Bez zmian: <li>Wymagane dokumenty :</li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <p>– odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący&nbsp; podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG);<br>– dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy<br>z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym&nbsp; podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania.</p>Bez zmian: <p>– odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący&nbsp; podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG);<br>– dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy<br>z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym&nbsp; podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania.</p>
Bez zmian: <ol start="3">Bez zmian: <ol start="3">
Bez zmian: <li>Miejsce i termin złożenia ofert</li>Bez zmian: <li>Miejsce i termin złożenia ofert</li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <p>Oferty można składać w następujący sposób :<br>a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@cus.bojszowy.pl<br>b) drogą pocztową na adres: Centrum Usług Społecznych w Bojszowach<br>Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem&nbsp; <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.</strong></p>Bez zmian: <p>Oferty można składać w następujący sposób :<br>a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@cus.bojszowy.pl<br>b) drogą pocztową na adres: Centrum Usług Społecznych w Bojszowach<br>Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem&nbsp; <strong>„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.</strong></p>
Bez zmian: <p><strong>Oferty należy składać do 30.11.2021 r., do godz. 13.00.</strong></p>Bez zmian: <p><strong>Oferty należy składać do 30.11.2021 r., do godz. 13.00.</strong></p>
Bez zmian: <p>Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej CUS <br>w Bojszowach. Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane.</p>Bez zmian: <p>Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej CUS <br>w Bojszowach. Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane.</p>
Bez zmian: <ol start="4">Bez zmian: <ol start="4">
Bez zmian: <li>Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie.<br>Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj<br>32&nbsp; 328 93 05; e‐mail: kontakt@cus.bojszowy.pl</li>Bez zmian: <li>Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie.<br>Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj<br>32&nbsp; 328 93 05; e‐mail: kontakt@cus.bojszowy.pl</li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <p>Załączniki :</p>Bez zmian: <p>Załączniki :</p>
Bez zmian: <ol>Bez zmian: <ol>
Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2021/11/zal- nr-1-do-z.o.- nr-1.pdf">Formularz ofertowy</a></li>Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2021/11/zal- nr-1-do-z.o.- nr-1.pdf">Formularz ofertowy</a></li>
Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2021/11/zal- nr-2-do-z.o.- nr-1.pdf">Oświadczenie o spełnianiu warunków</a></li>Bez zmian: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/ bip/wp-content/ uploads/sites/ 2/2021/11/zal- nr-2-do-z.o.- nr-1.pdf">Oświadczenie o spełnianiu warunków</a></li>
Skasowano: <li><a href="https:/ /gops.bojszowy.pl/bip/wp- content/uploads/ sites/2/2018/ 12/Za%C5%82%C4%85cznik-Nr-3-1.pdf" data-wplink-edit= "true">Istotne postanowienia umowy</a></li> Dodano: <li><a href="https:/ /cus.bojszowy.pl/wp-content/ uploads/2021/ 11/zal-nr-3- do-z.o.-nr-1.pdf">Istotne postanowienia umowy</a></li>
Bez zmian: </ol>Bez zmian: </ol>
Bez zmian: <!-- /wp:tadv/classic-paragraph -->Bez zmian: <!-- /wp:tadv/classic-paragraph -->

Note: Spaces may be added to comparison text to allow better line wrapping.