Oglądasz starą wersje z 2021-11-19 @ 12:49:14. Zobacz zmiany między tą wersją, a wersją bieżącą.

Zaproszenie do składania ofert

ZAPYTANIE OFERTOWE NR  1/2021 z dnia 08.11.2021r.

I. ZAMAWIAJĄCY:

Gmina Bojszowy, ul. Gaikowa 35, 43-220 Bojszowy
Odbiorca usług – Centrum Usług Społecznych w Bojszowach
Tel. (32) 328 93 05
faks (32) 328 93 20
Adres e-mail: kontakt@cus.bojszowy.pl

II. NAZWA I OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

Działając zgodnie z art. 2 ust 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019r.r. ”Prawo zamówień publicznych” (t. j. Dz.U z 2021r. poz. 1129 ze zmianami), Zamawiający zaprasza do złożenia oferty w postępowaniu ofertowym, którego przedmiotem jest:

„Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych
dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników  Dziennego Domu Senior +  
w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”

  1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dowożenie posiłków (obiadów), składających się z dwóch dań;
  2. Usługa realizowana będzie w dni powszednie – od poniedziałku do piątku, w godzinach od 11.00 do 13.00;
  3. Posiłki (obiady) muszą cechować się dobrą jakością, odpowiednią wagą i wartością odżywczą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021 ze zmianami) oraz odpowiadać zaleceniom Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnych żywności;
  4. Potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;
  5. Posiłki (obiady) muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania i pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj.: zapewnić nie mniej niż 1200 kcal;
  6. Posiłki (obiady) dowożone będą własnym transportem wykonawcy, dostosowanym do przewozu żywności, spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne;
  7. Posiłki (obiady) winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania;
  8. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie produkcji i transportu posiłków;
  9. Szacunkowa ilość posiłków dziennie: 15. Ilość posiłków może ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb;
  10. Rozliczenie usług przez Wykonawcę następować będzie co miesiąc, w terminie do 10 dnia następnego miesiąca, z wyłączeniem miesiąca grudnia, za który rozliczenie następować będzie do dnia 25 tego miesiąca;
  11. Zapłata za wykonanie usługi będzie regulowana miesięcznie, po wykonaniu usługi – w terminie 14 dni od daty doręczenia poprawnie wystawionej faktury/rachunku do CUS.
  12. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości świadczonych usług oraz zgodności ich wykonywania z umową i wymaganiami zawartymi w niniejszym zapytaniu.
  13. Termin realizacji zamówienia: od 03.01.2022r.do 31.12.2022r.

III. KRYTERIA WYBORU OFERTY:

Cena – za 1 posiłek (obiad) brutto wraz z dowozem

Zamawiający wybierze ofertę wykonawcy, który zaproponuje najniższą cenę za 1 posiłek (obiad) wraz z dowozem.

  1. Sposób przygotowania oferty :

– wypełniony formularz ofertowy wg złącznika nr 1 – wzór oferty.

  1. Wymagane dokumenty :

– odpis z Krajowego Rejestru Sądowego (jeżeli dotyczy) lub inny dokument stanowiący  podstawę działalności podmiotu (m. in. wydruk z CEIDG);
– dokument zawierający upoważnienie do reprezentowania podmiotu w zakresie złożenia oferty oraz zawarcia w imieniu podmiotu składającego ofertę umowy
z Gminą Bojszowy – dot. podmiotów, które w dokumencie stanowiącym  podstawę działalności nie posiadają informacji o osobach upoważnionych do ich reprezentowania.

  1. Miejsce i termin złożenia ofert

Oferty można składać w następujący sposób :
a) drogą elektroniczną na adres e‐ mail : kontakt@cus.bojszowy.pl
b) drogą pocztową na adres: Centrum Usług Społecznych w Bojszowach
Sierpowa 38 ,43-220 Świerczyniec z dopiskiem „Usługa przygotowywania i dowożenia posiłków (obiadów) dwudaniowych dla klientów Centrum Usług Społecznych w Bojszowach oraz dla uczestników Dziennego Domu Senior + w Bojszowach, w dni powszednie z wyłączeniem sobót.”.

Oferty należy składać do 30.11.2021 r., do godz. 13.00.

Rozstrzygnięcie ofert nastąpi w terminie 14 dni roboczych i zostanie opublikowane na stronie internetowej CUS
w Bojszowach. Oferty, które wpłyną po w/w terminie nie będą rozpatrywane.

  1. Osoba do kontaktu w przedmiotowej sprawie.
    Imię i Nazwisko : Amelia Tatoj
    32  328 93 05; e‐mail: kontakt@cus.bojszowy.pl

Załączniki :

  1. Formularz ofertowy
  2. Oświadczenie o spełnianiu warunków
  3. Istotne postanowienia umowy

Rejestr zmian:

Zmiany:

Różnice między 2021-11-19 @ 12:49:14 a aktualną wersją.